Stiri

În Belgia, un tribunal a decis ca guvernul să ridice toate restricţiile antiepidemice

Se intămplă și la case mai mari ca oamenii să nu fie de acord cu limitarea drepturilor pe fondul pandemiei și justiția, se pare, că le dă drepxtate. Un tribunal din Bruxelles a impus guvernului belgian să ridice în termen de 30 de zile toate măsurile restrictive impuse în contextul pandemiei, a confirmat Ministerul de Internedin această țară, preluat de Agerpres.

În caz de neconformare, guvernului îi va fi aplicată o penalitate de 5.000 de euro pe zi, a relatat presa belgiană.

Acţiunea în justiţie a fost introdusă de Liga Drepturilor Omului, care a argumentat că nu a fost prezentată baza legală a măsurilor respective şi că, prin urmare, ordinele ministeriale care stabileau restricţiile sunt ilegale.

Belgia a impus restricţii de circulaţie pe timp de noapte şi închiderea tuturor magazinelor cu produse neesenţiale – unde accesul este permis doar cu programare -, în cadrul eforturilor de combatere a pandemiei.

De asemenea, toate călătoriile în afara ţării sunt interzise, cu excepţia celor esenţiale, cum sunt cele în scop profesional sau pentru îngrijirea unui membru de familie în străinătate.

Rămâne însă de văzut dacă guvernul belgian va respecta ordinul tribunalului, cu atât mai mult cu cât amenda este plafonată la 200.000 de euro, potrivit cotidianului Le Soir.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co