Stiri

Legea privind organizarea judiciară, adoptată

Comisia specială a votat modificările legii privind organizarea judiciară. Cu 11 voturi pentru și 6 împotrivă, membrii comisiei speciale conduse de social-democratul Florin Iordache au adoptat noua versiune a legii Legea 304/2004.

Comisia a fost convocată pentru prima data în acest an, săptămâna trecută, când parlamentarii au purtat dezbateri timp de trei ore fără să dea vreun vot. Fostul ministru al Justiției, Robert Cazanciuc, declara atunci că legile justiției ar trebui adoptate fără grabă și în acord cu Deciziile CCR.

“Ideea a fost să avem un calendar în care să nu ne grăbim. Foarte multe articolele de modificat nu sunt, sunt aproape 20 şi o marjă destul de mică de manevră pentru membrii comisiei. Aşa spune Decizia Curţii”, a declarat fostul ministru al Justiţiei.

El susținea că scopul eliminării Președintelui României din procesul de numire al magistraților de rang înalt este de a întări independența CSM. Amendamentul, propus de PSD la sfârșitul anului trecut, prevede înființarea unei direcţii speciale pentru investigarea procurorilor şi judecătorilor, inăsprirea condiţiilor pentru a ajunge procuror DNA sau DIICOT şi obligativitatea ca procurorul-şef al DNA să obţină avizul CSM dacă vrea să înfiinţeze servicii teritoriale.

 

Targul National Imobiliar (TNI)
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co