Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Ministerul Justiției cere protocoale desecretizate

Ministerul Justiției cere Parchetului General desecretizarea protocoalelor încheiate cu Serviciul Român de Informaţii şi informaţii despre existenţa acestora. Ministrul Tudorel Toader cere comunicarea unor aspecte precum precizarea dacă și câte protocoale secrete au fost încheiate între Ministerul Public, DNA și Diicot și între SRI, se arată într-un comunicat de presă transmis de Ministerul Justiției.

O altă informație solicitată procurorului General Augustin Lazăr este aceea legată de data încheierii și semnatarii respectivelor protocoale, dar și demararea procedurii legale de desecretizare a conținutului acestora.

Vineri, Presedinția a anunțat că CSAT nu a impus încheierea unor protocoale, acordurile fiind realizate la cererea SRI sau a altor instituţii, motiv pentru care desecretizarea acestora nu intră în responsabilitatea Consiliului Suprem sau a preşedintelui.

“Dacă CSAT a spus că nu are competenţa desecretizării, citim faptul că indirect se recunoaşte existenţa protocoalelor, ceea ce este un fapt bun, ni se spune la rang înalt că ele există”, a anunţat şi ministrul Tudorel Toader, într-o intervenţie la postul Antena 3.

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat că solicită decretizarea protocoalelor încheiate între SRI și alte instituții ale statului.

“Eu nu pot decât să fiu de acord cu doamna prim-ministru. Dacă s-a adresat SRI, în egală măsură trebuie să ne adresăm Ministerului Public şi DNA, cealaltă parte semnatară a protocolului”, a mai precizat ministrul.

Targul National Imobiliar (TNI)
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co