Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Jocurile de noroc distrug vieți. Este patima tinerilor care cred că se îmbogățesc

Este o certitudine! Jocurile de noroc distrug vieți, iar dependența de acestea este la fel de periculoasă ca cea de droguri, spun specialiștii!În ambele cazuri este vorba de o tulburare legată de controlul impulsurilor, atrag atenția psihiatrii!

Asociațiile de profil au demarat mai multe programe care vin în sprijinul celor dependenți de jocurile de noroc, însă un rol important îl joacă prevenția.

Numai în ultimele cinci luni, aproape 1.200 de practicanţi de jocuri de noroc şi pariuri sportive au fost consiliaţi psihologic prin telefon, la nivel național, grație noului serviciu în această privință.

Mânați de dorința de distracție, dar și de cea de obținere de venituri, tot mai mulți tineri cad, din păcate, în acestă patimă! Fenomenul este în floare în rândul celor care nici măcar nu au împlinit 18 ani. Așa că, odată ajunși la vârsta maturității, sunt deja dependeți de jocurile de noroc.

La sfârșitul lui 2018, Guvernul anunța cu surle și trâmbițe că va arunca în aer piața jocurilor de noroc din România. Mai exact, toate agențiile de pariuri și cazinourile urmau să se închidă în câteva săptămâni. Până acum însă…nici vorbă de așa ceva….!

Un studiu recent arată că românii merg cu sumă fixă la sala de jocuri, mereu însoțiți de câte un cunoscut și aproape jumătate dintre ei speră să și câștige. Cealaltă jumătate declară că nu este interesată decât de distracție.

Motivele cel mai des invocate de cei care au intrat într-o sală de jocuri de noroc sunt: distracţia, dorința de a fi câştigători, suplimentarea veniturilor, dar și un un mod aparte de a-și petrece timpul liber cu prietenii, membrii familiei sau colegii.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co