Stiri

„Bijuteriile Capitalei”, lăsate în paragină. Casele memoriale, ocupate de oamenii străzii

Casa este situată „în buricul” Capitalei, la câteva sute de metri de Catedrala Mântuirii Neamului.

Este unică în Bucureşti pentru că are o arhitectură rar întâlnită în România. A fost construită în 1907 de Pompiliu Eliade, fost director al Teatrului Naţional, după planul prietenului său Bogdan Petriceicu Haşdeu.
După ce mai mulți ani a fost locuită de oamenii fără adăpost, acum în jurul ei s-a construit un gard de tablă! Asta după ce Primăria Sectorului 5 ar fi vândut-o unui dezvoltator imobiliar.

Așadar, deși ar fi putut, nici Primăria Capitalei și nici primăriile de sector, nu s-au implicat în salvarea casei care, odată, era un simbol al Bucureștiului.
„Incredibil ! Incredibil cata creativitate, cata poezie a putut ingloba arhitectura aceasta !!!

Dar și mai incredibil cât cinism primitiv, câtă indolență și chiar ură proletară a primit această operă de artă, de la același popor care a zămislit-o !!”, „ De 30 ani plâng aceasta casa. Ma doare de fiecare dată când o revăd. Am stat 38 ani pe Splaiul Independentei si o vedeam in fiecare zi. Am stiut mereu ca este lăsată să fie distrusă de acei intruși pentru a se lua ulterior terenul”, sunt doar câteva dintre comentariile bucureștenilor de pe rețelele de socializare.

Iar situația nu este singulară. ONG-urile susțin că, numai în Bucureşti, există aproape 300 de case monument istoric care au fost abandonate şi se degradează, fără ca nimeni să ia vrea măsură!

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co