Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Iohannis cere reexaminarea Legii privind SRR și SRTV

Președintele României, Klaus Iohannis, a adresat Parlamentului o cerere prin care solicită reexaminarea, în vederea modificării, a legii privind organizarea și funcționarea celor două societăți publice de radio și televiziune, susținând că dispozițiile prevăzute în lege nu sunt clare și unele articole sunt în contradicție.

„Un prim aspect pe care îl semnalăm are în vedere inconsecvența termenilor utilizați în conținutul art. 19; o dispoziție din articol utilizează noțiunea de desemnare, în timp ce altă dispoziție a aceluiași articol are în vedere votul în ansamblu. Considerăm că, în lipsa punerii de acord a celor două sintagme, s-ar putea înțelege inclusiv că desemnarea şi supunerea la vot a candidaților sunt etape distincte în numirea Consiliului de administrație”, se arată în expunerea de motive a Administrației Prezidențiale.

Un alt motiv pentru care şeful statului solicită reexaminarea se referă la „prevederile din alin. (1) al art. 19, care nu sunt corelate cu dispozițiile legii conform cărora listele de candidați se supun în întregime votului în ședința comună a Camerei Deputaților și Senatului și se aprobă cu votul majorității deputaților și senatorilor”.

Klaus Iohannis a atras atenția și asupra numărului membrilor din Consiliul de Administrației (CA), afirmând că grupurile parlamentare reunite din cele două Camere vor dispune de 10 locuri în consiliile de administrație ale celor două societăți, în loc de 8, cât prevede legea în prezent.

„ Referitor la această normă, un prim aspect pe care îl învederăm este că aceasta nu este corelată cu prevederile din lege conform cărora consiliul de administrație se organizează pentru fiecare societate și este compus din 13 persoane, dintre care una îndeplinește funcția de președinte; în mod evident, modificarea numărului membrilor consiliului de administrație al celor două societăți de la 13 la 15 ar fi trebuit să antreneze și modificarea expresă a dispoziției ce prevede numărul membrilor acestor consilii de administrație”, se mai arată în solicitarea trimisă de Iohannis către Parlament.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co