Stiri

Gabriela Firea, trasă la răspundere pentru locuințele sociale

Deputatul Nicuşor Dan îi solicită primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, să publice listele cu persoanele care beneficiază în prezent de locuinţe sociale acordate de Municipalitate.

De asemenea, deputatul va participa la ședința Consiliului General al Municipiului București de vineri, unde se va vota dacă se va face anchetă pentru identificarea persoanelor care au primit locuință socială.

Am aflat de pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului General programată pentru vineri, 4 mai, că veţi supune votului consilierilor generali un proiect de hotărâre care prevede demararea procedurilor de identificare şi negociere pentru achiziţia a peste 500 de apartamente care vor fi locuinţe de serviciu pentru personalul medical care îşi desfăşoară activitatea în spitalele administrate de Primărie. Am văzut că aţi alocat şi o sumă generoasă, circa 15 milioane de euro, pentru a cumpăra case pentru medici şi asistente din spitalele bucureştene, aflate în administrarea Primăriei Generale”, susţine deputatul Nicuşor Dan, într-o scrisoare publică adresată primarului general, Gabriela Firea.

Deputatul precizează faptul că medicii nu pleacă din România pentru că nu au unde să locuiască, ci din cauza condiţiilor din spitale, şi îi solicită primarului general să publice listele cu persoanele care beneficiază în prezent de locuinţe sociale.

Vă solicit să faceţi publice listele cu persoanele care locuiesc în prezent în locuinţele sociale ale Primăriei, suprafaţa închiriată de fiecare, de când locuiesc acolo, ce chirie plătesc, precum şi ultima dată când s-a verificat dacă îndeplinesc criteriile pentru a beneficia de aceste locuinţe. Înainte de a aloca o sumă importantă din banii bucureştenilor este bine ca, în numele transparenţei promise de dvs. la preluarea mandatului, să ştim pentru cine subvenţionează locuitorii Capitalei chiriile”, a declarat Nicuşor Dan.

Pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti de vineri au fost incluse două proiecte de hotărâre care prevăd achiziţionarea a 509 locuinţe sociale, dar şi a unui teren de 60 de mii de mp, în sectorul 3 al Capitalei, la marginea Bucureştiului, pentru construirea de locuinţe sociale.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co