Stiri

Iohannis a sesizat la CCR aspecte neconstituționale legate de Codul Administrativ

Preşedintele Klaus Iohannis a adresat Curţii Constituţionale o sesizare de neconstituţionalitate cu privire la Legea privind Codul administrativ al României, susținând că aceasta ar cuprinde norme neclare, paralelisme legislative şi dispoziţii necorelate atât între ele, cât şi cu alte acte normative.

Totodată, șeful statului critică articolul privind folosirea limbii minorităţilor în administraţia locală.

El susține că o administraţie publică modernă, într-un stat de drept, democratic şi social trebuie să fie, înainte de toate, una transparentă, lucru care nu este posibil în absenţa unor reglementări clare, unitare şi accesibile.

Preşedintele Iohannis mai susţine că modificarea textului restrânge domeniul de aplicare a răspunderii unui membru al Guvernului pentru un eventual conflict de interese, permiţând practic celelalte fapte realizate dintr-un interes personal de natură nepatrimonială ori cu scopul de a obţine un folos material pentru alte rude apropiate sau pentru alte persoane.

Șeful statului mai critică şi introducerea pensiilor speciale pentru unii dintre aleşii locali, respectiv pentru primari, viceprimari, preşedinţi şi vicepreşedinţi ai consiliilor judeţene.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co