Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Inspectia Judiciară, nou control la DNA

Inspecția Judiciară va demara un nou control la Direcția Națională Anticorupție în perioada 16-20 aprilie. O echipă formată din trei inspectori va verifica dacă au fost remediate deficienţele constatate la primul control efectuat.

Oficialii anunță monitorizarea cauzelor şi implicarea procurorilor cu funcţii de conducere şi cu funcţii de execuţie în soluţionarea dosarelor mai vechi de un an de la data primei sesizări, urmând a se dispune următoarele măsuri:

– emiterea planului de anchetă, în special în cauzele complexe, în conformitate cu Regulamentul de ordine interioară al DNA

– în cazurile în care se dispune delegarea ofiţerilor de poliţie pentru efectuarea actelor de urmărire penală, acestea vor fi indicate în ordonanţă în mod concret, urmând a se stabili şi termenul pentru efectuarea acestora

-verificarea eficientă, prin controlul operativ curent, exercitat de către procurorul şef de secţie şi adjunctul acestuia, a modului în care procurorii cu funcţii de execuţie duc la îndeplinire cele propuse mai sus

– verificarea măsurilor luate de procurori în vederea soluţionării cu prioritate a cauzelor mai vechi de un an de la data primei sesizări”, potrivit inspectorilor.

În cadrul aceluiaşi control vor fi analizate şi dosarele celor doi foști magistrați ai DNA Mihaela Moraru Iorga și Doru Florin Țuluș. Inspecția Judiciară susține că la controlul precedent reprezentanții DNA au refuzat să prezinte dosarele celor 2 pentru a fi verificate.

“Din cauza neprezentării situaţiei referitoare la comunicarea prevăzută de art. 145 CPP, pentru anul 2016, nu a putut fi verificată comunicarea către toţi subiecţii măsurilor de supraveghere tehnică, a acestei măsuri. Totodată, inspectorilor judiciari le-a fost prezentată doar situaţia soluţiilor de clasare dispuse prin ordonanţă, nu şi a celor dispuse prin rechizitoriu”, precizează inspectorii.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co