Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

În Deva, școlile vor trece la cursurile online din cauza lipsei căldurii

Aproape toate şcolile din municipiul Deva vor trece, de luni, la varianta cursurilor online. Nu pandemia de coronavirus este de vină, ci faptul că nu mai este asigurată căldura în clase, după ce Termocentrala Mintia s-a oprit vineri din lipsă de cărbune.

Astfel, 11 unităţi de învăţământ, cu peste 4.000 de elevi şi preşcolari, vor trece de la varianta scenariului galben la cursuri online, potrivit inspectorului şcolar general Ilie Pârvan. Școlile respective funcţionează în 37 de clădiri racordate la reţeaua de termoficare a oraşului.

Pe de altă parte, cursurile se vor derula după scenariul galben în şcolile care au montate deja centrale termice pe gaz.

Termocentrala Mintia a fost oprită în noaptea de joi spre vineri pentru că nu a mai primit cărbune din Valea Jiului. Măsura afectează direct furnizarea apei calde şi a căldurii către aproape 4.000 de locuinţe din Deva, dar şi mai multe instituţii publice din învăţământ şi administraţie.

Este pentru a patra oară, în ultimele şase luni, când Termocentrala Mintia nu funcţionează din cauza faptului că nu are combustibil. Totul se întîmplă ca urmare a protestelor de la minele de huilă din Valea Jiului.

100 de ortaci de la Lupeni s-au blocat în subteran încă de marți, au urmat minerii de la Livezeni care refuză să iasă din galerii. La Vulcan, protestul are loc în fața minei. Oamenii sunt supărați că nu și-au primit salariile.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co