Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Imnul Național a răsunat la peste 2.000 metri, în Munții Bucegi

Zeci de artişti, conduşi de naistul Nicolae Voiculeţ, au interpretat “Deșteaptă-te, române”, dar și alte cântece patriotice, miercuri, la peste 2.000 de metri altitudine, în apropierea Crucii Eroilor de pe Vârful Caraiman. Sute de persoane, între care autorităţi şi turişti, au participat la acest eveniment unicat organizat de Ziua Naţională a Imnului.

Participanţii au purtat drapelul naţional şi chiar au afişat un tricolor de mari dimensiuni. Unii au cântat cu mâna la inimă, iar alţii cu privirea îndreptată spre cer.
Artistul NicolaeVoiculeţ spune că pentru el imnul naţional este “o rugăciune în memoria celor care şi-au dat viaţa pentru România”.

Crucea Eroilor de pe Muntele Caraiman, denumită oficial Crucea comemorativă a eroilor români din Primul Război Mondial, este un monument istoric situat în Munţii Bucegi.
Acesta este de forma unei cruci latine, având o înălţime de 39,3 metri şi a fost construit între anii 1924-1928 în apropiere de Vârful Caraiman, la altitudinea de 2.291 m, pentru a cinsti memoria celor 30.000 de militari români căzuţi în luptele de pe Valea Prahovei, în Primul Război Mondial.
În anul 2013, acest monument a fost desemnat, de Guinness World Records, ca fiind cea mai înaltă cruce din lume amplasată pe un vârf montan.

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co