Stiri

Dâmboviţa, al doilea județ al țării unde masca devine obligatorie în aer liber

Purtarea măştii este obligatorie, de joi, în spaţiile publice deschise în care sunt organizate pieţe, târguri şi oboare din județul Dâmboviţa. Măsura a fost luată pe fondul creşterii numărului de cazuri de COVID-19 în această zonă a țării.

Prefectura Dâmbovița
“În urma exprimării voturilor membrilor Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa, a fost aprobată hotărârea prin care se extinde obligativitatea purtării măştii şi în spaţiile publice deschise în care sunt organizate pieţe, târguri sau oboare. Aceasta intră în vigoare începând cu data de 30 iulie, ora 6,00. Totodată, hotărârea prevede, pentru comercianţii care îşi desfăşoară activitatea în astfel de spaţii, obligativitatea purtării atât a măştii de protecţie, cât şi a mănuşilor”.

Încă de marţi, prefectul a anunţat că a propus această măsură. În spaţiul public s-a vorbit şi despre posibilitatea închiderii unei pieţe din Târgovişte.

Prefectura Dâmbovița
“Măsurile vor fi luate gradual, în funcţie de evoluţia situaţiei epidemiologice, urmând a se analiza în cadrul Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa şi alte măsuri, după ce vor fi constatate rezultatele primelor măsuri aplicate”.

De la începutul epidemiei, în județul Dâmbovița au fost depistate 1.766 de cazuri, dintre care 84 numai în ultimele 24 de ore.

Măsuri similar au fost luate, încă, de marți și în județul Argeș, cel mai afectat de coronavirus în ultimele zile.

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co