Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

IGSU continuă verificarea sistemului de alarmă

sirenele

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență va desfășura începând din august, în prima zi de miercuri a fiecărei luni, exerciții pentru testarea și verificarea sistemului de înștiințare, avertizare și alarmare în situații de protecție civilă.
Rezultatele verificărilor vor fi centralizate la nivel județean și vor face obiectul unor analize în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, în vederea îmbunătățirii modului de alarmare a populației în situații de protecție civilă.

În perioada 18 — 21 aprilie, IGSU a desfășurat, la nivel național, cel mai amplu exercițiu de testare a sirenelor care anunță situațiile de protecție civilă. Timp de patru zile au fost verificate 6.680 de sirene din totalul celor 7.713 mijloace tehnice de alarmare existente la nivel național, se arată în comunicat.

Înștiințarea, avertizarea, prealarmarea și alarmarea se realizează în scopul dispunerii măsurilor de protecție a populației și bunurilor materiale, precum și pentru limitarea efectelor dezastrelor. Cele mai des întâlnite situații în care este alarmată populația prin intermediul sirenelor electrice și electronice au loc pe timpul inundațiilor, când este semnalată iminența producerii unor viituri care să pună în pericol viața persoanelor.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co