Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Ghiduri de bune practici pentru hoteluri şi restaurante

Noutate pentru reprezentanţii HoReCa! Ghiduri de bune practici pentru hoteluri şi restaurante, care vor fi finalizate până la viitorul sezon de iarnă! Acestea au fost prezentate în cadrul întâlnirii pe care conducerea Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor a avut-o cu reprezentanţii industriei ospitalităţii din judeţul Braşov.

Astfel, odată ce noile fişe de control vor fi implementate, vor putea fi evitate situaţiile neplăcute din trecut de care se plâng unii operatori economici, controlaţi de comisarii instituţiei.

Întâlnirea a fost convocată de Organizaţia Patronală de Turism Poiana Braşov, la aproximativ o lună după ce peste 160 de hoteluri şi restaurante din judeţul Braşov au fost controlate în cadrul unei acţiuni conduse chiar de preşedintele ANPC.

Roxana Cojocea, preşedintele Organizaţiei Patronale de Turism Poiana Braşov

“Controlul de acum o lună – care s-a desfăşurat, din câte am înţeles, în cadrul unui program, Caravana Consumatorului, nu neaparat că ne-a prins pe picior greşit, însă, în anumite locaţii, problemele pot fi remediate dacă există un dialog între mediul privat şi autorităţi. Sunt convinsă că sunt foarte multe lucruri care s-au clarificat şi, mai mult, care vor fi aplicabile în perioada următoare, mai ales datorită faptului că ne va fi înaintat un ghid de bune practici pe care îl vom folosi în organizarea noastră internă”.

Șeful ANPC susține că lucrurile ar putea sta şi mai bine la Braşov, dar unii colegi de-ai săi au tratat lucrurile cu superficialitate.

Horia Constantinescu mai spune că aceste ghidurile de bune practici şi fişele de control “sunt într-o variantă incipientă, perfectibilă”. Tocmai de aceea a luat decizia de a le transmite şi mediului de afaceri pentru a putea primi observaţii. Aceste ghiduri urmează să fie finalizate până la sfârşitul actualului sezon estival, pentru a putea fi aplicate din iarnă.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co