Stiri

Gabriel Vlase este, oficial, noul director al SIE

Gabriel Vlase a depus, la Palatul Cotroceni, jurământul în funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe, ceremonie la care nu a fost prezent niciunul dintre şefii Parlamentului.

A fost însă la eveniment Claudiu Manda, şeful Comisiei de Control al SRI. Deputatul PSD Gabriel Vlase a fost validat, miercuri, de plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului la şefia SIE, cu 341 de voturi „pentru” şi 31 „împotrivă”.

Luni, el primise aviz favorabil pentru funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe, în comisia de control al SIE.

Nu pot să spun că am obiective majore, în sensul că trebuie făcute schimbări radicale începând de a doua zi. Sunt situaţii care trenează de ceva ani în ceea ce priveşte armonizarea legislaţiei pentru că legislaţia este destul de veche, iar legislaţia este la 20 de ani de la apariţia legii 1”, a afirmat Gabriel Vlase, după audierea în Comisia de control al Serviciului de Informaţii Externe.

În același timp, a explicat el, se impune și o actualizare a situaţiilor specifice din aparat, “pentru că şi acolo sunt probleme în ceea ce priveşte încadrarea, beneficiile, dacă vreţi partea care priveşte partea angajaţilor din serviciu”.

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, pe 14 iunie, o scrisoare preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului, în care propune numirea în funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe a lui Petru-Gabriel Vlase.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co