Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

PSD decide luni dacă inițiază demersurile pentru suspendarea lui Iohannis

Suspendarea preşedintelui trebuie să fie o opţiune serioasă, spune preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, care a anunţat că acest lucru va fi decis luni, într-o şedinţă a coaliţiei de guvernare.

El a discutat cu președintele Senatului spunându-i că “suspendarea preşedintelui trebuie să fie o opţiune serioasă” pentru că, „dacă doar stăm şi ne plângem, (Iohannis – n. red.) nu respectă azi Constituţia, nu respectă mâine Constituţia”. În plus, consideră Dragnea, “dacă noi doar stăm şi constatăm, nu ne exercităm un atribut important al acestui for, care este forul suprem din România”.

Liderul social-democraților susţine că preşedintele Senatului ar fi de acord: „Şi domnul Tăriceanu a spus că este de acord şi că trebuie să analizăm foarte serios zilele astea şi că luni trebuie să luăm o decizie – da sau nu”.

Dragnea a reafirmat că Iohannis îşi bate joc de Constituţie și că “nu îl interesează nici legea, nici Constituţia, îl interesează doar propriul interes şi propria protecţie”. „Spunea ieri despre dictatura majorităţii, păi asta este exact abordarea unui dictator, pentru că majoritatea este unul dintre pilonii esenţiali ai democraţiei, pentru că de asta se fac voturi, de aia merg oamenii să voteze liber când sunt alegeri ca să aleagă o majoritate care să hotărască şi să legifereze şi să conducă prin guvern treburile ţării, administrarea acestei ţări. Şi este deranjat de majoritate, este exact logica întoarsă a unui dictator că nu contează majoritatea, nu contează votul, doar ce vrea unul singur care vrea să aibă subordonate toate instituţiile”, a declarat liderul PSD la Parlament.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co