Stiri

Fotografia anului 2019, inspirată din drama imigranților ilegali

O fetiţă care plange neajutorată în timp ce mama sa este percheziţionată şi arestată de poliţiştii americani la graniţa SUA cu Mexic a fost sursa de inspirație a fotografului John Moore. El a imortalizat momentul și este marele câștigător al prestigiosului World Press Photo Award 2019.

Juriul a considerat că fotografia surprinde „un alt tip de violenţă, cea psihologică”. „Puteam vedea frica pe chipurile lor, în ochii lor”, a declarat ulterior aristul despre soarta imigranţilor ilegali. El a precizat că a dorit să arate un alt fel de realitate, o perspectivă asupra umanităţii care de multe ori nu se regăseşte în statistici.

Moore a realizat imaginea pe 12 iunie 2018, într-o noapte când venise să fotografieze ofiţerii de la poliţia de frontieră din Rio Grande Valley. Atunci, un grup de oameni a încercat să treacă ilegal graniţa din Mexic în SUA. Printre ei, Sandra Sanchez şi pe fetiţa acesteia, Yanela. Micuţa a început să plângă atunci când mama ei, care urma să fie percheziţionată, a lăsat-o jos din braţe.

Fotografia a făcut înconjurul lumii şi a stârnit un val de critici acerbe privind controversata politică a administraţiei de la Washington de a separa miile de părinţi migranţi ilegali de copiii lor.

Ulterior, autorităţile americane au anunțat că Yanela şi mama sa nu au făcut parte dintre familiile separate. În cele din urmă, preşedintele Donald Trump a renunţat la decizia sa de separare a familiilor, în iunie anul trecut.

John Moore, în vârstă de 51 de ani, este un fotojurnalist care se ocupă de evenimentele de la graniţa SUA cu Mexic de zece ani. A fost recompensat de-a lungul timpului cu numeroase distrinctii, inclusiv prestigiosul Premiu Pulitzer.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co