Stiri

O infecţie fungică face ravagii în lume: Candida auris

Într-o perioadă în care spitalele din lumea întreagă și, în special cele din România, se confruntă cu infecții nosocomiale care pun în pericol viețile oamenilor, o bacterie tinde mai nou să facă ravagii!

Numită Candida auris, ciuperca trăieşte de obicei pe piele şi în membranele mucoase și nu creează în mod normal mari probleme. O formă rezistentă la tratamente dă, însă, mari bătăi de cap specialiștilor din Europa, India şi America.

O alertă cu privire la acest microb a fost emisă încă din 2016, dar în prezent ameninţarea este cât se poate de serioasă.

Candida auris a fost descoperită în 2009 la un pacient din Japonia, dar un studiu recent a scos la iveală faptul că o infecţie similară a avut loc în 1996 în Coreea de Sud, scrie Live Science.

Îngrijorător este faptul că ciuperca persistă pe suprafeţe şi se poate transmite cu usurință de la om la om în spitale şi clinici. Cei care pot avea cel mai mult de suferit sunt persoanele cu un sistem imunitar slăbit, precum bătrânii, copiii, dar si bolnavii cronici.

Simptomele iniţiale sunt febra, durerile şi oboseala, iar infectia poate fi fatală dacă ajunge în sânge, la creier sau inimă.

Tipurile de microb sunt diferite, astfel că și rezistenţa la medicamente evoluează separat, dar simultan în întreaga lume, avertizează specialiștii. Creşterea în incidenţă a cazurilor este pusă pe seama fungicidele folosite în agricultură, care au dus la rezistenţa ciupercii Candida auris.

Targul National Imobiliar
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co