Stiri

Incendiile de pădure din Vâlcea, lichidate. Bilanțul pagubelor, alarmant

60 de hectare de fond forestier mistuite de flăcări, inclusiv pădure de foioase și păşune împădurită, dar și pădure de stejar, fag şi mesteacăn, sute de persoane mobilizate, atât pompieri militari şi voluntari, cât şi pădurari de la ocoalele silvice din zonă, precum și elicopter de intervenție timp de 8 zile. Acesta este bilanțul incendiilor de vegetație din Malaia si Brezoi, care au fost într-un final lichidate.

“Foarte mulţi copaci au ars în interior. Pe unii dintre aceşti arbori am reuşit să-i doborâm, să-i secţionăm şi să-i stingem, dar au fost şi copaci care depăşeau 2-3 metri în diametru şi peste 20 de metri înălţime, la care nu s-a băgat nimeni pentru că exista pericolul să pice peste personalul care a intervenit la stingerea incendiului, astfel că au rămas sub supraveghere”.

Incendiul de la Malaia a izbucnit în urmă cu aproximativ trei săptămâni, iar cel de la Brezoi, acum mai bine de o săptămână, iar ambele au fost acum lichidate.

S-au stabilit şi posibilele cauze care a dus la declanşarea focului în cele două păduri și sunt deja deschise două dosare penale pentru identificarea autorilor.

“La Brezoi a fost descoperită o vatră care, în urma analizelor efectuate de noi, am considerat că ar fi locul posibil de propagare a focului. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi în comuna Malaia, unde am descoperit mai multe indicii în acest sens”.

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co