Stiri

Fondul de rezervă al Guvernului este pe zero

Fondul de rezervă al Guvernului a rămas fără fonduri după ce bugetul Ministerului pentru Românii de Pretutindeni şi cel al Societăţii Române de Radiodifuziune au primit cât trei milioane de lei, prin amendamente, însă ministrul Finanţelor Publice, Ionuţ Mişa, a precizat că acolo vor fi alocate alte sume când se va discuta proiectul de buget al Ministerului de Finanţe.

“În acest moment, vom avea zero fonduri de rezervă, urmând ca în momentul în care vom discuta bugetul Ministerului de Finanţe – Acţiuni Generale să vedem suma pe care o alocăm acolo, astfel încât să acoperim şi alte necesităţi”, a declarat Ionuţ Mişa, la dezbaterile din comisiile reunite de buget-finanţe pe marginea proiectului de buget de stat aferent lui 2018.

Fondul de rezervă al Guvernului era iniţial de 83 de milioane de lei.

Potrivit proiectului de buget pentru 2018, Ministerului pentru Românii de Pretutindeni i-a fost alocat un buget de 25,4 milioane de lei (majorare cu 44,6% faţă de 2017). Acest buget va fi suplimentat cu 3 milioane de lei, sursa de finanţare fiind Fondul de rezervă al Guvernului.

De asemenea, Societatea Română de Radiodifuziune (SRR) a primit prin intermediul unui amendament 3 milioane de lei pentru suplimentarea drepturilor salariale acordate personalului artistic din cadrul Formaţiilor Muzicale Radio, deşi ceruse 13 milioane de lei.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co