Stiri

FMI avertizează România: sistemul IT al Fiscului este învechit și fragil

Fondul Monetar Internațional a adresat un avertisment dur României, afirmând că sistemul „învechit și fragil” al Fiscului nu permite colectarea în mod corespunzător a taxelor.

FMI susține că întărirea administrației fiscale este crucială pentru eficientizarea colectării taxelor, în acest sens fiind necesară și instalarea unei noi structuri IT, căci sistemul actual este vechi și fragil. FMI mai atrage atenția că legea și procedurile trebuie simplificate.

”Întărirea administrației fiscale este crucială pentru îmbunătățirea eficienței colectării taxelor în România și necesită angajament la cele mai înalte niveluri. Implementarea și operaționalizarea unei noi infrastructuri IT în România reprezintă o prioritate cheie, având în vedere sistemul învechit și fragil. Finanțarea aprobată din 2013, în cadrul programului de modernizare convenit cu Banca Mondială, nu a reușit să aducă reformele IT necesare. În plus, structura organizațională a ANAF are nevoie să fie îmbunătățită pentru a produce reforme, simplificând legea și procedurile”, se arată într-un raport al FMI publicat recent.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co