Imobiliare Valea Prahovei
CULTURA

Florin Piersic, decorat la vârsta de 80 de ani!

Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a semnat ieri decretul prin care i se acordă lui Florin Piersic titlul onorific de “Artist al Poporului”. Această recunoaștere pentru activitatea şi pentru contribuţia la relaţiile culturale bilaterale, i-a fost oferită cu doar o zi înainte ca marele actor să împlinească 80 de ani.

“Titlul i-a fost acordat domnului Florin Piersic în semn de înaltă apreciere a meritelor deosebite în dezvoltarea artei scenice, pentru succese remarcabile în activitatea de creaţie şi contribuţie substanţială la aprofundarea relaţiilor culturale dintre România şi Republica Moldova”, se arată într-un comunicat de presă al Preşedinţiei Republicii Moldova.

Actorul Florin Piersic va fi aniversat astăzi pe scena Operei Naţionale Române din Cluj-Napoca, la împlinirea vârstei de 80 de ani, printr-un spectacol intitulat “Nu-ntreba câţi ani am”, pentru care s-au epuizat toate biletele.

Florin Piersic s-a născut în 27 ianuarie 1936, la Cluj-Napoca, şi a jucat de-a lungul carierei în numeroase filme, printre care “Mihai Viteazul”, “Drumul oaselor”, “Pintea”, “Columna”, dar şi în piese de teatru.

Actorul a mai fost decorat, printre altele, cu Ordinul Meritul Cultural în 1967, iar în anul 2002, cu Ordinul Naţional “Steaua României” în grad de Cavaler.

Sursa: Mediafax / Foto: www.aktual24.ro

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co