CULTURA

Concurs de dramaturgie pentru adolescenţi, la Teatrul Excelsior

Oportunitate pentru liceenii din Bucureşti şi din toată ţara! Tinerii cu vârsta cuprinsă între 14 şi 18 ani sunt invitaţi să participle la Concursul de dramaturgie pentru adolescenţi “New Drama”, organizat pentru a doua oară de Teatrul Excelsior din Bucureşti.

Pot fi înscrise piese într-un act, iar pentru participare trebuie completat formularul de înscriere, care poate fi descărcat de pe site-ul teatrului. Textele trebuie trimise până la 20 februarie 2016 la adresa secretariat.literar@teatrul-excelsior.ro. Nu există o taxă de participare, însă se cere o scrisoare de motivație, prin care tinerii să explice de ce își doresc să participe la acest concurs. Titlurile finaliste vor fi anunțate pe 1 martie.

FAZA FINALĂ A CONCURSULUI NEW DRAMA CONSTĂ ÎN:

  • Workshop de scriere dramatică pentru cei șase dramaturgi finaliști, susținut la Teatrul Excelsior de regizori și dramaturgi cunoscuți pentru interesul acordat susținerii pasiunii pentru teatru și dramaturgie în rândul tinerilor.
  • Spectacole lectură cu cele 6 texte finaliste, la Teatrul Excelsior.
  • Jurizare – un juriu format din regizori și dramaturgi vor alege piesa câștigătoare.
  • Spectacol – piesa câștigătoare va fi montată la Teatrul Excelsior în regim de spectacol profesionist și va intra în repertoriul teatrului, începând cu stagiunea 2016-2017

NEW-DRAMA-2016

Organizatorii le oferă finaliştilor care nu locuiesc în Capitală cazare şi masă în Bucureşti, în perioada de desfăşurare a atelierului, care va avea loc între 18 şi 20 martie.

Piesele finaliste se vor transforma în spectacole-lectură, între 8 şi 10 aprilie, iar piesa câştigătoare va fi pusă în scenă la Teatrul Excelsior şi se va juca în premieră, în mai 2016.

Mai multe detalii pe http://www.teatrul-excelsior.ro/.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co