Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Flăcările mistuie regiuni din sudul Europei. Canicula și vântul, responsabile

Mai multe regiuni din sudul Europei au fost cuprinse de flăcări. Incendiile de vegetație au survenit pe fondul vremii caniculare şi a vânturilor puternice. Asta în timp ce locuitorii din nordul Europei a fost afectat, la sfârşit de săptămână, de ploi torenţiale şi inundaţii.

În Grecia, în ultimele 24 de ore, pompierii s-au luptat cu aproximativ 50 de incendii de vegetaţie, iar situaţia s-ar putea agrava pentru că meteorologii au anunţat că mai urmează un val de căldură.

Kyriakos Mitsotakis, premierul Greciei (sursa: agerpres.ro)

“Vreau să subliniez faptul că august rămâne o lună dificilă. Din acest motiv este important pentru noi toţi, pentru toate serviciile statului, să rămânem în stare de alertă absolută până când perioada incendiilor se va încheia”.

Reprezentanţii pompierilor elen au precizat, potrivit presei locale, că o parte dintre incendii au drept cauză neglijenţa angajaților de la ferme sau de la şantiere de construcţii. Din fericire, nu au fost anunţate victime.

Pe insula italiană Sardinia, situația este critică. Intervin avioane cisternă din Franţa şi Grecia, alături de forţele italiene pentru a stopa un incendiu ce a cuprins peste 4.000 de hectare de pădure. Aproximativ 350 de persoane au fost evacuate din calea flăcărilor. De asemenea, În Sicilia a izbucnit un incendiu de vegetaţie în apropiere de oraşul vestic Erice.

În Spania, în regiunea Catalonia, un incendiu de vegetaţie ce a cuprins peste 1.500 de hectare. Zeci de persoane au fost evacuate. Aici, situația este sub control. În regiunea centrală Castilla-La Mancha, peste 2.500 de hectare de vegetaţie au ars la sfârşitul săptămânii. În prezent, focarele sunt ţinute sub control. În cursul acestui an incendiile de vegetaţie au cuprins în total 35.000 de hectare în Spania.

În schimb, condiţiile meteo din sudul Europei sunt în contrast puternic cu cele din nordul continentului. Ploi torenţiale au afectat, săptămâna trecută, numeroase ţări, de la Austria până în Marea Britanie, urmate de inundaţii catastrofale în special în Germania şi ţările învecinate, notează Agerpres.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co