Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Firmele Primariei perturba concurenta

Coaliţia pentru Dezvoltarea României cere Primăriei Capitalei să respecte principiile liberei concurenţe. Ea cere informaţii complete în legătură cu structura, conducerea, sediile, achiziţiile şi proiectele pe care le derulează fiecare dintre cele 22 de companii înființate de Primăria Generală anul trecut.
“Ne îngrijorează lipsa de transparenţă care caracterizează întreaga activitate de până acum a companiilor municipale, în absenţa unei comunicări corecte din partea administraţiei publice locale, pe acest subiect. Perturbarea mediului concurenţial este prima consecinţă a înfiinţării, la limita legii, a companiilor municipale din Bucureşti.”, spun reprezentanţii Coaliţiei pentru Dezvoltarea României.
Ei susţin că atribuirea directă afectează calitatea serviciilor care ajung la beneficiar. În plus, lipsa oricărui control asupra modului de cheltuire a fondurilor poate lăsa cale liberă risipei banului public
”Primăria dă astfel cale liberă pentru instituirea unui soi de monopol al proastei calităţi pe bani mulţi, ceea ce nu poate fi în acord cu o piaţă liberă funcţională”, semnalează mediul de afaceri.
Consiliul Concurenței a primit numeroase sesizări privind modul de funcționare al firmelor înființate de Primărie și a precizat, cu două săptămâni în urmă, că legislația permite atribuirea de contrate directe cu condiția ca acestea să fie foarte bine fundamentate.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co