Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Europarlamentarul Claudiu Manda a fost trimis în judecată de DNA

Europarlamentarul PSD Claudiu Manda a fost trimis în judecată de DNA. Soțul Olguței Vasilescu este acuzat că ar fi intervenit, în calitate de preşedinte al organizaţiei judeţene Dolj a PSD, pe lângă directorul AJPIS Dolj în favoarea unor asistaţi social care au încasat ajutor social necuvenit.

În acelaşi dosar, a fost trimis în judecată Marius Nicolae Simcelescu, la data faptei – iunie 2015, directorul Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Dolj, pentru abuz în serviciu, potrivit unui comunicat DNA.

Procurorii susţin că intervenţia lui Manda a avut ca scop obţinerea sprijinului electoral al beneficiarilor de ajutor social din comuna Bratovoeşti.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (instanţă competentă pe motiv că Manda este membru al Parlamentului European), cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Anterior, procurorii au încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu primarul din comuna Bratovoeşti, Ion Marin, acuzat de instigare la folosirea influenţei şi fals intelectual în formă continuată.

În noiembrie 2020, Tribunalul Dolj l-a condamnat pe primarul Ion Marin la doi ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co