Stiri

Barna spune că a transmis premierului o notă cu raportarea decedaților de COVID-19

Răspunsul vicepremierului Dan Barna nu a întărziat să apară la solicitarea publică făcută de prim-ministrul Florin Cîţu.

Astfel, liderul USR spune că, în cursul zilei de joi, a fost informat de echipa de la Ministerul Sănătăţii că verifică posibile inadvertenţe în modul de raportare a persoanelor decedate de COVID-19 în cele două baze de date folosite de autorităţi. Acesta a adăugat că a transmis o notă la Cabinetul premierului.

“Ca urmare a solicitării transmise public de premierul Florin Cîţu fac următoarele precizări: am fost informat ieri, 15 aprilie, de echipa de la Ministerul Sănătăţii că verifică posibile inadvertenţe în modul de raportare a persoanelor decedate de COVID-19 în cele două baze de date folosite de autorităţi. Am solicitat imediat secretarului de stat să facă o notă de informare premierului Florin Cîţu, cu stadiul situaţiei, pentru a putea decide măsurile pe care le va considera necesare în calitate de ministru interimar al Sănătăţii. Nota a fost transmisă conform numărului de înregistrare la cabinetul premierului ieri, 15 aprilie, la ora 11,05”, a scris Dan Barna, vineri, pe pagina sa de Facebook.

El a adăugat că, ulterior, în cadrul şedinţei de Guvern, i-a transmis premierului că este o situaţie în analiză la Ministerul Sănătăţii legată de metodologia privind înregistrarea deceselor de COVID-19.

“Premierul, ca ministru interimar al Sănătăţii, mi-a comunicat că va analiza aceste informaţii”, a completat Barna.

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co