Stiri

Dorin Cocoş, trimis din nou în judecată, pentru spălare de bani

Omul de afaceri Dorin Cocoş, fostul soț al Elenei Udrea, a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie într-un alt dosar, anunță surse judiciare preluate de Agerpres. Milionarul este acuzat de spălare de bani în legătură cu adjudecarea de către anumite persoane a unui contract de închiriere produse educaţionale Microsoft.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie – au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a acestuia.

În rechizitoriu se arată că, în perioada 2009-2011, Dorin Cocoș ar fi pretins şi primit, în tranşe, de la două persoane (martori în cauză) suma de 9.000.000 de euro pentru a-şi exercita influenţa asupra fostului ministru al Comunicaţiilor precum şi asupra altor persoane din Guvern. Totul în scopul de a asigura firmelor susţinute de martori, adjudecarea unui contract de închiriere produse educaţionale Microsoft.

Comunicat DNA

“În acest context, în a doua jumătate a anului 2014, în timp ce se efectuau cercetări legate de aspectele menţionate mai sus, s-a constatat că suma de 500.000 euro pe care ar fi primit-o în contul personal în cursul anului 2011 reprezenta o parte din suma de 9.000.000 euro, menţionată mai sus. În vederea creării unei aparenţe de legalitate, inculpatul ar fi disimulat adevărata natură a provenienţei acesteia prin încheierea cu unul dintre martori a unui contract de împrumut fictiv”.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Bucureşti.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co