Stiri

Centru la Berlin pentru prevenirea şi combaterea viitoarelor pandemii

Crearea la Berlin a unui nou Centru de Informaţii privind Pandemiile şi Epidemiile! Este anunțul făcut de oficialii din Germania și cei ai Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Obiectivul este de a răspunde viitoarelor provocări sanitare cu ajutorul celor mai recente instrumente tehnologice, precum analiza datelor sau inteligenţa artificială, relatează agenţiile internaționale

Ministrul german al Sănătății a subliniat, la o conferinţă de presă online la care au mai participat cancelarul Angela Merkel şi directorul general al OMS, că omenirea este încă insuficient pregătită în faţa pandemiilor.

Activitatea noului centru de la Berlin va căuta să valorifice datele globale pentru a anticipa, preveni şi răspunde riscurilor epidemice şi pandemice la nivel global. Printre altele, vor fi elaborate modele predictive de analiză a riscurilor şi vor fi monitorizate măsurile de control a epidemiilor, dar şi a infodemiilor (ştirile false despre aceste crize), a adăugat ministrul german al Sănătății.

”Vor apărea şi alţi viruşi cu potenţial de declanşare a unor pandemii”, a avertizat la rândul său directorul general al OMS, instituţie criticată pentru modul în care a gestionat pandemia COVID-19.

Trei paneluri independente vor încheia luna aceasta evaluări despre reacţia OMS şi a statelor membre şi vor propune schimbări, potrivit Agerpres.

Targul National Imobiliar
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co