Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Doi angajați vinovați de tragedia de la “Victor Babeş”. Au fost reținuți

Două persoane au fost reținute pentru ucidere din culpă, în cazul tragediei de la Institutul “Victor Babeş” din Capitală, în care trei pacienţi au decedat.Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a luat, miercuri, această decizie.

Este vorba de doi angajaţi de la serviciul tehnic al spitalului, potrivit unor surse judiciare, citate de Agerpres.

Trei femei infectate cu SARS-CoV-2 au murit în luna aprilie după o defecţiune la TIR-ul ATI – unitatea mobilă de Terapie Intensivă – de la Institutul “Victor Babeş” din Bucureşti, care a dus la oprirea alimentării cu oxigen a pacienţilor. Cinci bolnavi au fost transferaţi imediat după incident la alte unități medicale din Capitală.

Angajaţii Serviciului tehnic din cadrul Spitalului de Boli Infecţioase şi Tropicale “Dr. Victor Babeş” care au fost reţinuţi îndeplinesc toate condiţiile legale şi de pregătire profesională pentru ocuparea posturilor pe care au fost angajaţi, precizează o informare de presă a unităţii medicale.

Din primele informaţii, tragedia ar fi avut loc după o creştere bruscă a presiunii în instalaţia de oxigen la care era conectat TIR-ul. Asta a dus la blocarea completă a ventilatoarelor la care erau conectaţi cei opt pacienţi aflaţi în acel moment în TIR-ul ATI.

Ancheta este încă în derulare, iar conducerea spitalului dă asigurări că va continua să sprijine autorităţile competente în vederea aflării “depline a adevărului”.

Targul National Imobiliar
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co