Stiri

A început ridicarea gunoiului în Sectorul 1. 260 de tone adunate în 3 ore

Veste bună pentru locuitorii Sectorului 1. După zile întregi în care resturile menajere au zăcut pe asfalt și mirosul aproape de nesuportat, Romprest a început să ridice gunoiul. Primăria a plătit direct sortatorii de deşeuri, a precizat – miercuri – Clotilde Armand, edilul de sector.

“Primăria Sectorului 1 a reușit să deschidă astăzi dimineață porțile sortatorilor și să-i plătească direct (în ciuda piedicilor puse de Romprest) iar gunoiul a început să fie ridicat. În doar 3 ore de la deschidere Romprest a depozitat peste 260 tone de gunoi”, a scris pe Facebook Clotilde Armand.

Ea a făcut și un scurt istoric al crizei gunoiului din Sectorul 1.

“Operatorul de salubritate nu și-a plătit sortatorii. Sortatorii și-au închis porțile și operatorul a lăsat gunoiul (lucru interzis de lege și de contractul de delegare) pe străzi. Primăria a găsit o soluție să plătească direct spre sortatori datoriile operatorului. Dar ce credeți? Compania Romprest Service S.A. s-a împotrivit vehement. Și au urmat multe zile de muncă pentru aparatul primăriei să găsească soluții. Și am găsit.
Tot astăzi, Primăria Sectorului 1 a notificat Compania să reia, în 24 de ore, prestarea serviciului public de salubrizare, în caz contrar, după expirarea termenului, contractul cu această societate va fi reziliat de drept”.

Clotilde Armand propune rezilierea contractului cu Romprest. Costul anual al salubrizării pe kilometru pătrat în sectorul 1 este de 14 ori mai mare decât la Oradea, a arătat într-o analiză comparativă edilul.

Criza gunoaielor din Sectorul 1 a izbucnit la finalul lunii mai, când Romprest a oprit colectarea gunoiului în sectorul 1, pe motiv că primăria nua achitat facturile.

Targul National Imobiliar
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co