Stiri

Summit SUA-Rusia: Întâlnirea “coloșilor” Biden – Putin, la Geneva

Primul summit SUA-Rusia cu Joe Biden și omologul său Vladimir Putin în prim-plan s-a desfășurat la Geneva. Vorbim despre o reuniune destinată să aplaneze tensiunile dintre cele două ţări şi să identifice posibile puncte de convergenţă, titrează agenţiile internaţionale de presă.

Avionul preşedintelui rus a aterizat pe aeroportul internaţional din Geneva la ora locală 12:27.

Vladimir Putin nu a dorit o ceremonie specială de primire din partea autorităţilor locale şi s-a îndeptat imediat spre locul summitului: Vila La Grange, o clădire deosebită din secolul al XVIII-lea, cu o privelişte uluitoare spre lacul Leman.

Cei doi lideri, care au sosit la Villa La Grange la câteva minute diferenţă, au fost întâmpinaţi de preşedintele elveţian Guy Parmelin, care le-a urat succes. Biden şi Putin şi-au strâns mâna şi apoi au intrat la discuții, care s-au anunțat, din start, dificile şi tensionate.

Totul într-un moment în care relaţiile dintre Moscova şi Washington sunt la cel mai jos nivel de după încheierea Războiului rece, notează analiștii politici preluați de Agerpres.

Cel de-al 46-lea preşedinte american a adoptat în ultimele zile un ton foarte ferm faţă de liderul forte de la Kremlin pentru a marca mai bine contrastul cu perioada de ambiguitate a predecesorului său republican, Donald Trump, potrivit specialiștilor.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co