Stiri

Director din Ministerul Transporturilor arestat pentru luare de mită

Petre Neacşa, directorul Direcţiei economice din Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, a fost arestat prevenitv pentru 30 de zile. El a fost acuzat că a luat mită 460.000 lei de la un om de afaceri.

Comunicat DNA

În contextul în care Agenţia Română de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare a achiziţionat, cu fraudarea legislaţiei primare în materie şi la preţuri supraevaluate, un număr de patru nave (trei de salvare şi una de depoluare) în valoare de aproximativ 85.000.000 lei (fără TVA), Petre Neacşa ar fi primit de la unul dintre oamenii de afaceri, beneficiari ai contractelor de achiziţie publică, suma de 460.000 lei.

Anchetatorii mai precizează că, în perioada septembrie 2020 – mai 2021, Neacşa ar fi primit banii respectivi pentru a asigura, prin intermediul Direcţiei pe care o conducea, fondurile necesare achiziţionării ambarcaţiunilor respective.

În acelaşi dosar sunt cercetaţi şi Daniel Manole, director al Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare din cadrul Ministerului Transporturilor. El este suspectat de constituirea unui grup infracţional organizat, abuz în serviciu, trafic de influenţă, cumpărare de influenţă şi spălare a banilor. Aceleași învinuiri i se aduc şi unui om de afaceri.

Targul National Imobiliar
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co