Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Deputații pregătesc interzicerea debranșării termice

Pe ordinea de zi a următoarei ședințe a deputaţilor Comisiei pentru industrii şi servicii se află un proiect de modificare a articolului 30 din legea energiei termice, astfel încât consumatorii casnici să nu poată refuza serviciul de utilitate publică pentru agentul termic.
„Dreptul unui consumator casnic de a refuza serviciul de utilitate publică pentru agentul termic şi de a opta pentru sisteme alternative, care îl satisfac mai bine ca şi preţ şi confort, nu trebuie încălcat. Este un drept esenţial într-o piaţă funcţională competitivă. Nu în ultimul rând, dacă s-ar investi în infrastructura RADET şi a celorlalte CET-uri preţurile ar trebui să fie mai mici decât dacă ţi-l asiguri singur. Soluţia corectă asta este. În realitatea românească nu se întâmplă aşa. Factura unui consumator cu centrală proprie la un apartament cu două camere este, în medie, cu o treime mai mică decât preţul de pe factura subvenţionată de stat a consumatorului branşat la sistemul public centralizat“, a declarat Andreea Paul, preşedintele INACO – Iniţiativa pentru Competitivitate, conform capital.ro.
Conform acesteia, nu ar trebui blocat dreptul la debranșare, această măsură fiind, de fapt, una de mascare a pierderilor uriaşe din sistemul public centralizat de încălzire.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co