Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Pensionar vei fi doar cu vechime în muncă

Persoanele care nu au vechime în muncă și care, actualmente, beneficiază de pensia minimă garantată nu vor mai face parte din categoria pensionarilor. Aceasta va fi una dintre distincțiile majore pe care le pregătesc autoritățile odată cu viitoarea lege a pensiilor. Ministrul Muncii, Olguța Vasilescu, a declarat recent, că deocamdată nu se poate preciza când va intra în vigoare acest act normativ, dar în mod cert această modificare va fi operată.
„Nu vor fi considerați pensionari cei care sunt acum pe pensia minim garantată. Ei vor intră pe altă lege, vor primi indemnizația pe care o primesc şi acum. A crescut de la 400 de lei la 520 lei. E prevăzut în programul de guveranare să fie 640 din ianuarie. E adevărat că nu trebuie amestecaţi cu ceilalţi pensionari, unde va fi un calcul separat, în funcție de contributivitate“, a declarat ministrul muncii, Olguța Vasilescu.
Totodată, aceasta a dat asigurări că nu va crește vârsta de pensionare, dar se dorește echitate între pensiile masculine și cele feminine, deoarece acum deşi femeile cotizează mai puţin, lucrează mai puţin, ies cu o pensie mai bună.

Targul National Imobiliar (TNI)
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co