Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Deputații PNL au atacat la CCR creşterile salariale date în pandemie

Deputaţii PNL au atacat, vineri, la Curtea Constituţională a României, modificările la Legea salarizării şi actul normativ privind majorarea etapizată a indicelui social de referinţă.

Florin Roman, liderul deputaţilor PNL

“Prima lege atacată este cea referitoare la acordarea de sporuri şi creşteri salariale în administraţia publică centrală şi Parlament. Amendamentele vizând creşterea cu 15% pentru complexitatea muncii nu au fost discutate la Senat, unde proiectul iniţial prevedea o cu totul altă temă de reglementare. Prin urmare, noi considerăm că a fost încălcat principiul bicameralismului. În altă ordine de idei, a fost încălcată legea responsabilităţii fiscale, care obligă iniţiatorul să precizeze sursa de finanţare pentru proiectele cu impact bugetar.

Sunt doar două din cele mai importante argumente pe care le-am folosit în sesizarea către CCR. În acelaşi timp, grupul deputaţilor PNL a sesizat CCR în cazul majorării etapizate a ISR, care presupune şi creşterea ajutoarelor sociale, de tip venit minim garantat. PNL încurajează munca, nu nemunca, motiv pentru care am şi legiferat ca cei care refuză un loc de muncă să nu mai beneficieze de ajutoare sociale”.

El precizează că PNL este “pregătit să atace la CCR orice proiect populist al PSD care aruncă în aer finanţele României”.

Liberalii solicită CCR să constate că legea este neconstituţională în ansamblul său.

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, marţi, proiectul de lege care prevede că valoarea indicatorului social de referinţă creşte anual, până la atingerea valorii de 1.200 de lei.

Miercuri, Camera a adoptat proiectul de lege care prevede, printre altele, o majorare cu 15% a salariilor funcţionarilor publici şi personalului contractual din aparatul Administraţiei Prezidenţiale, Secretariatului General al Guvernului şi din serviciile Parlamentului.

Targul National Imobiliar
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co