Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Soluție de urmat în criza coronavirusului: Cehia cere repatrierea medicilor

Ministrul Sănătăţii din Republica Cehă a făcut, vineri, un apel prin care medicii cehi care lucrează în străinătate să se întoarcă în ţara lor natală şi să îşi ajute colegii de breaslă din spitalele naţionale. Totul în contextul în care acest stat raportează cifre record în privinţa cazurilor zilnice de infectare cu noul coronavirus, relatează Agerpres.

Apelul a fost lansat de Asociaţia Medicală din Cehia, iar președintele acesteia a trimis mesaje medicilor cehi care lucrează în străinătate pentru a le cere să îi ajute pe foştii lor colegi rămaşi în ţară şi care lucrează în spitalele naţionale.

Anesteziştii şi medicii specializaţi în terapie intensivă sunt cei de care Cehia are cea mai mare nevoie în această perioadă, alături de angajaţi medicali calificaţi.

Sute de medici şi absolvenţi de medicină părăsesc Cehia în fiecare an, căutând locuri de muncă în străinătate care le oferă salarii şi condiţii mai bune.

Autorităţile cehe au raportat un număr record de cazuri de infectare cu noul coronavirus, pentru a doua zi la rând, respectiv aproape 10.000 de noi infectări în 24 de ore.

În total, Cehia a raportat peste 149.000 de cazuri de SARS-COV-2 şi 1.230 de decese asociate acestei maladii.

La nivelul întregii Europe, Republica Cehă înregistrează cel mai mare nivel de noi infectări la 100.000 de persoane, de 660,8 cazuri.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co