Stiri

Restricții sporite. Masca de protecţie, obligatorie în locurile publice din Hunedoara

Valul doi al epidemiei de coronavirus lovește cu putere în tot mai multe județe din țară, iar autoritățile locale se văd obligate să sporească măsurile pentru a preveni răspândirea SARS-COV-2.

Astfel, pe această listă se adaugă județul Hunedoara, unde purtarea măştii de protecţie este obligatorie, de vineri, în toate locurile publice deschise din 24 de localităţi care au o incidenţă a cazurilor de COVID-19 de peste 3 la 1.000 de locuitori, informează Instituţia Prefectului.

Totodată, în întreg judeţul Hunedoara, masca de protecţie va trebui folosită obligatoriu de către toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în vecinătatea instituţiilor de învăţământ, pe o rază de 50 de metri, dar şi în spaţiile publice deschise cum sunt pieţele, târgurile, staţiile de autobuz sau zonele pietonale comerciale.

Participarea la procesiunile religioase şi pelerinaje este permisă doar pentru persoanele care au domiciliul sau reşedinţa în localitatea în care are loc evenimentul respectiv.De asemenea, nunţile, botezurile, mesele festive au fost interzise.

Cele 24 de localităţi unde masca de protecţie este obligatorie în toate spaţiile deschise sunt situate în mediul rural.

În alte 20 de localităţi ale judeţului, între care oraşele Brad, Hunedoara, Petrila şi Simeria, a fost calculată o incidenţă a cazurilor de COVID-19 mai mare de 1,5 la 1.000 de locuitori, fără să fie depăşită limita de 3 la 1.000 de locuitori.

Comunicat CJSU Hunedoara
“Direcţia de Sănătate Publică Hunedoara calculează zilnic, pentru fiecare localitate din judeţ, incidenţa cumulată a cazurilor pentru ultimele 14 zile şi prezintă Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă analiza rezultată în cel mult 24 de ore de la data constatării atingerii limitelor stabilite în prezenta hotărâre”.

Administratorii sau proprietarii spaţiilor publice deschise vor afişa la loc vizibil informaţiile despre obligativitatea purtării măştii de protecţie, se mai precizează în hotărârea CJSU Hunedoara.

Targul National Imobiliar
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co