Stiri

Coronavirus în România: 762 de persoane infectate și 8 decese

186 de noi cazuri de coronavirus pe teritoriul României.

Până marți, în țara noastră, au fost confirmate 762 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19.

8 persoane diagnosticate cu noul coronavirus, dar și cu boli cronice preexistente, și-au pierdut viața.

Dintre cele 762 de persoane confirmate pozitiv, 79 au fost declarate vindecate și externate (53 la Timișoara, 19 la București, 3 la Craiova, 2 la Constanța, una la Cluj și una la Iași).

La ATI, în acest moment, sunt internați 16 pacienți, din care 6 în stare gravă.

În carantină instituționalizată rămân 5.515 persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 . Alte 83.970 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

În total, dintre cei 762 de oameni infectați cu coronavirus, 103 sunt cadre medicale, cele mai multe de la Suceava.

Spitalul din Suceava a fost închis pentru a fi dezinfectat, după care va fi folosit exclusiv pentru pacienții diagnosticați cu noul coronavirus.

La nivelul instituţiilor judeţului Suceava nu au fost respectate măsurile dispuse cu privire la reglementările legislative în vigoare privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infecto-contagioase, astfel s-a dispus începerea urmăririi penale in rem pentru zădărnicirea combaterii bolilor și abuz în serviciu.

De asemenea, la Spitalul Gerota din Capitală au fost mai multe cazuri din infecții cu coronavirus la personalul medical, printre care și managerul spitalului.

Personal medical a fost infectat și la Spitalul din Petroșani, județul Hunedoara, acolo unde o tânără venită din Italia nu a respectat izolarea la domiciliu și a mers la spital pentru o afecțiune neurologică.

Alte câteva sute de medici din România se află în acest moment în autoizolare, fiind contacți ai colegilor infectați, sau ai pacienților care au fost ulterior confirmați cu coronavirus.

Nu uitați, încă o dată, cel mai important lucru pentru a combate fenomenul este să înțelegem cât de important este să stăm în case!

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co