Stiri

Ministrul Educației: În acest moment nu se ia în calcul repetarea anului școlar!

Repetarea anului școlar nu se ia în calcul!

Este declarația Monicăi Anisie, ministrul Educației.

Ministerul Educației lucrează la mai multe scenarii, uitându-se cu atenție și la ceea ce se întâmplă în cadrul sistemelor de învățământ din statele UE. Lucrăm în acest moment la mai multe scenarii pe care le vom face publice în momentul în care vom avea o situație clară cu privire la stare de urgență în care ne aflăm.

Declarația ministrului Educației vine în contextul în care, luni dimineață, vicepremierul Raluca Turcan a spus că înghețarea anului școlar este un scenariu luat în calcul de autorități.

Aceasta a anunțat că există trei scenarii posibile, din perspectiva ei.

Unul ar fi că anul școlar să continue și evaluările să fie așa cum a fost prevăzut, dar e un scenariu destul de greu de atins pentru că deja se prefigurează închiderea școlilor peste perioada anunțată. Al doilea ar fi amânarea evaluărilor. Al treilea ar fi cel al repetării anului, dar vom vedea, e foarte dificil acum să spunem care e soluția. Preferăm să urmărim în fiecare zi cum se predă copiilor prin metodă online.”

Raluca Turcan a mai precizat că a solicitat o analiză din partea Ministerului Educaţiei cu privire la modul de desfăşurare a educaţiei online.

Școlile din România rămân închise cel putin până după Paște, pentru a opri răspândirea coronavirusului.

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co