Stiri

Anchetă la o maternitate privată: gravidă depistată cu coronavirus!

O femeie care a născut la o maternitate privată din Capitală a fost diagnosticată cu noul coronavirus.

Chiar în timpul nașterii, femeia a început să prezinte simptome și, în final, a fost testată pozitiv.

La internare, femeia a declarat, în scris, pe proprie răspundere, că nu a călătorit într-o zonă cu risc și nu a interacționat cu nici o altă persoană suspectă COVID 19, dar ulterior a recunoscut că a venit în contact cu o persoană revenită din Spania!

Pacienta s-a internat la maternitate pe data de 13 martie, prezentând contracții.

Comunicat maternitate privată

În timpul operației de cezariană, pacienta a suferit un puseu febril, care a fost stabilizat în scurt timp. În acest context, pacienta a revenit asupra declarației, menționând că a intrat în contact cu o persoană recent întoarsă din Spania. Ca urmare, echipa medicală a contactat Direcția de Sănătate Publică în vederea evaluării cazului. La momentul respectiv, reprezentanții DSP au transmis instituției noastre că pacienta nu îndeplineste criteriile pentru testare. La o săptămâna de la naștere, timp în care evoluția a fost favorabilă, pacienta a declanșat un nou episod de febră, dezvoltând pneumonie. ”

Astfel, abia pe 20 martie, medicii au insistat pentru efectuarea unor investigatii suplimentare și s-a stabilit ca femeia să fie testată pentru COVID-19.

Așa că luni seară, rezultatul testului pentru pacienta a fost confirmat pozitiv.

Aceasta, alături de nou-născut, a fost transferată către Institutul de Boli Infectioase “Prof. Dr. Matei Bals”. Acestia se aflau intr-o stare buna, mama fiind cu simptomatologie respiratorie in remisie.

Acum, la maternitatea private din Capitală, s-a demarat o anchetă epidemiologică. În cel mai scurt timp se va comunica Direcției de Sănătate Publica evaluarea persoanelor expuse, astfel incât să se poată începe cât mai curând testarea acestora.

În acest moment, nici unul dintre contacții direcți ai pacientei pe perioada spitalizării, nu este simptomatic.

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co