Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Controlorii de zbor amenință cu greva

ROMATSA, regia de stat care se ocupă cu dirijarea traficului aerian din România, a anunţat luni că a fost notificată de Sindicatul Serviciilor de Trafic Aerian din România (ATSR) în legătură cu posibila organizare a unei greve de avertisment, vineri, între orele 11.00 şi 13.00.

Greviștii sunt nemulțumiți că nu a fost semnat noul contract colectiv de muncă, nu există un buget, conducerea instituției este în continuare una interimară. Liderul sindicaliștilor din ROMATSA, Gabriel Tudorache, nu a menționat nicio posibilă revendicare salarială sau privitoare la drepturile sociale ale angajaților. Acestea nu sunt însă excluse

Conducerea ROMATSA a dat asigurări că siguranţa traficului aerian nu va fi afectată.

Romatsa este regia cu cele mai mari salarii din România. Potrivit bugetului de venituri şi cheltuieli pe 2016, salariul mediu lunar brut, fără a lua în calcul bonusurile, este de 21.430 lei (aproape 5.000 euro) în acest an.

În România erau, la mijlocul lui 2016, 552 de controlori de trafic aerian, dintre care în jur de 300 sunt controlori de rute, iar restul sunt controlori de turn. 47 dintre aceştia lucrează la cel mai mare aeroport din România, „Henri Coandă” Bucureşti.

 

Targul National Imobiliar (TNI)
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co