Stiri

Controale ale Poliţiei Rutiere la taximetriştii din Bucureşti

Poliţiştii de la Brigada Rutieră au reţinut şase permise de conducere şi au dat amenzi în valoare de 32.000 de lei în două zile de controale. Acestea au vizat 158 de taxiuri din Capitală.

În 15 cazuri au fost constatate defecţiuni tehnice majore, ceea ce reprezintă aproape 10% din numărul maşinilor verificate.

Astfel, au fost reţinute 6 permise de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce si au fost reţinute 15 certificate de înmatriculare pentru deficienţe tehnice majore.

Potrivit poliţiştilor, a fost depistat și un conducător auto în vârstă de 31 de ani care făcea transport public de persoane în regim de taxi, depăşind coloana de vehicule oprite la culoarea roşie a semaforului. Acesta nu avea asupra sa permisul de conducere şi certificatul de înmatriculare al autovehiculului. A fost sancţionat contravenţional şi s-a dispus reţinerea permisului de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pe drumurile publice.

De asemenea, un alt taximetrist a fost depistat că nu a dat bon fiscal la sfârşitul cursei.

Poliţiştii recomandă persoanelor care utilizează serviciile de transport în regim taxi să solicite bonul fiscal la finalul cursei şi să nu încurajeze activităţile ilicite în domeniu.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co