Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Consulul rus la Odesa a fost expulzat din Ucraina

Plătesc cu aceeași monedă! Guvernul ucrainean l-a declarat marţi persona non grata pe consulul rus la Odesa, după ce Moscova a decis același lucru luni cu un diplomat al ambasadei Ucrainei în Rusia.

Expulzarea diplomatului ucrainean este o ”continuare a campaniei împotriva Ucrainei lansată de Federaţia Rusă şi o altă manifestare a acţiunilor ostile împotriva angajaţilor misiunilor diplomatice” ucrainene, a anunţat Ministerul de Externe ucrainean, preluat de agențiile internaționale.

Astfel, consulul rus la Odesa trebuie să părăsească Ucraina înainte de 1 mai.

Rusia l-a expulzat recent pe consulul ucrainean la Sankt Petersburg, care a şi fost reţinut pentru scurt timp.Acesta ar fi încercat să obţină informaţii clasificate, potrivit autorităţilor ruse.

Drept răspuns, Ucraina a expulzat pe 19 aprilie un diplomat rus, măsură considerată de responsabilii de la Moscova drept excesivă având în vedere nivelul diferit de reprezentare între o ambasadă şi un consulat. Drept urmare, MAE rus a expulzat luni la rândul său un diplomat al ambasadei Ucrainei la Moscova. La această decizie, oficialii de la Kiev au răspuns acum prin expulzarea consulului rus la Odesa.

În ultimele zile, mai multe țări europene – printre care și România – au recurs la decizii similare, după recentele acțiuni ale Rusiei în regiune. Totodată, administrația lui Joe Biden a hotărât recent să aplice noi sancțiuni Rusiei și expluzarea a 10 diplomați din SUA, din cauza unui spionaj cibernetic și a implicării în alegerile prezidențiale din 2020. În replică, autoritățile ruse au expluzat 10 diplomați americani de la Moscova!

Targul National Imobiliar (TNI)
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co