Stiri

A început urmărirea penală împotriva fostului ministru Florian Bodog

Fostul ministru al Sănătăţii Florian Bodog a făcut o vizită mai puțin plăcută, marți, la DNA. Asta pentru a i se aduce la cunoştinţă faptul că a început urmărirea penală pe numele lui pentru abuz în serviciu, fals intelectual şi în înscrisuri sub semnătură privată.

Plenul Camerei superioare a Parlamentului a aprobat, pe 21 aprilie, solicitarea procurorilor de începere a urmăririi penale pe numele său.

Florian Bodog este acuzat că, atunci când a deţinut poziţia de ministru, ar fi acţionat pentru ca o angajată în funcţia de consilier personal să încaseze salariul pe o perioadă de 12 luni, fără a fi prezentă la serviciu şi fără să fi prestat activităţile la care era obligată prin contract.

Totodată, spun procurorii, deoarece consiliera nu a fost prezentă fizic la locul de muncă, demnitarul ar fi semnat în locul ei o serie de acte.

Comunicat DNA
“Concret, în perioada februarie 2017 – ianuarie 2018, demnitarul, deşi cunoştea că persoana angajată în funcţia de consilier personal nu s-a prezentat la serviciu şi nu a prestat activităţile la care era obligată prin contractul individual de muncă şi fişa postului, ar fi atestat în mod nereal prezenţa acesteia la locul de muncă prin semnarea foilor colective de prezenţă şi nu a luat măsuri pentru sancţionarea disciplinară. Astfel, consiliera ministrului de la acea dată ar fi obţinut drepturi salariale care nu i se cuveneau în cuantum de 75.656 lei, sumă ce ar reprezenta prejudiciu la bugetul ministerului respectiv”.

În acelaşi context, mai arată procurorii DNA, în perioada februarie – octombrie 2017, fostul ministru ar fi falsificat semnăturile persoanei respective pe două contracte individuale de muncă şi pe o declaraţie pe proprie răspundere.

Targul National Imobiliar
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co