Stiri

Taxa de parcare în București creşte până la 600 lei pe an / vehicul

După ce că sunt puține, sunt și scumpe! Vorbim de locurile de parcare din Capitală, unde taxa pe an creşte până la 600 de lei, de vehicul, din 2022.

Hotărârea Consiliului General al Municipiului Bucureşti a fost adoptată cu 34 de voturi “pentru”, 18 “împotrivă” şi o abţinere.

Astfel, pentru zona A, taxa este de 600 de lei/an/vehicul, zona B – 500 de lei, zona C – 400 de lei, iar în zona D – 300 de lei/an/vehicul.

Proiectul prevedea creşterea taxelor şi impozitelor locale cu 2,6% în 2022, conform ratei inflaţiei. Nicuşor Dan, primarul general al Capitalei, a formulat însă mai multe amendamente, care au fost adoptate. El a explicat că primarii de sector au cerut majorări pentru taxa pentru utilizarea locurilor publice cu parcări de reşedinţă.

Aurelian Bădulescu, liderul grupului PSD, susține că ar trebui consultaţi bucureştenii privind aceste tarife. “Dacă eu sunt proprietarul maşinii doar 4 luni pe an şi după aceea vreau să o vând, cum îmi iau eu diferenţa de bani?”, a întrebat Bădulescu.

În schimb, viceprimarul Stelian Bujduveanu a atenţionat că nu se poate face un referendum local cu privire la mărirea sau micşorarea de taxe sau impozite.

Primarul general a mai solicitat eliminarea taxelor pentru eliberarea de duplicate în cazul avizului de urbanism şi pentru eliberarea de copii în format A3 şi A4 după documente solicitate.

Targul National Imobiliar
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co