Stiri

Centrul Vechi, mult prea vechi

Centrul vechi parcă nu mai strălucește ca altădată. Turiștii sau toți cei care ajung aici își pot da seama de asta.

Frumusețea Centrului Vechi este umbrită astfel de aceste lucruri.

Deşi Primăria Capitalei a împrejmuit mai multe clădiri vechi pentru lucrări de consoldiare, la foarte puţine dintre aceste se muncește efectiv. Lucrările nu par să fi avansat nici la clădirile de pe strada Blănari, acolo unde în urmă cu cinci ani s-au prăbuşit două imobile.

În centrul vechi al Capitalei sunt 27 de clădiri monument istoric, administrate de primărie. Multe altele se află în proprietate privată. Unele sunt în pericol de prăbuşire, deşi la parterul lor funcționează cluburi şi restaurante.

Autoritățile locale spun că Centrul Vechi al Bucureştiului trebuie să arate la fel de sigur şi de curat precum marile capitale ale Europei. Acestea vor să ne simţim pe Lipscani ca în Paris, Madrid sau Londra.

Datele Institutului Naţional de Statistică arată că Bucureştiul a fost vizitat în primele şapte luni din acest an de doar 25.000 de turişti în plus faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Practic, în perioada ianuarie-iulie 2018, peste 1,17 milioane de turişti s-au cazat în structurile de primire turistică din Capitală.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co