Stiri

Înapoi la școală

Astăzi, pentru toată lumea a început școala.

Anul şcolar are 34 de săptămâni şi se va încheia în 14 iunie 2019, după 168 de zile lucrătoare.

În total, elevii vor avea patru vacanțe: de iarnă, intersemestrială, de primăvară și vacanța de vară, care, în 2019, va începe la 15 iunie. Pe lângă acestea, preşcolarii şi elevii claselor primare primesc încă o săptămână de vacanţă, între 27 octombrie şi 4 noiembrie 2018.

Anul acesta, programul naţional „Şcoala altfel” va avea o durată de 5 zile consecutive şi se va derula în perioada 1 octombrie 2018 – 31 mai 2019.  Desfăşurarea programului „Şcoala altfel” nu trebuie să coincidă cu perioada alocată susţinerii tezelor semestriale. Acestea vor avea loc, de regulă, la finalul semestrelor, după parcurgerea programei şcolare, cu cel puţin trei săptămâni înainte de finalul semestrului.

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, a participat, astăzi, la festivitatea de deschidere a anului şcolar la Școala gimnazială nr. 89 „Nicolae Labiș” din Capitală.

Festivităţile de deschidere au fost programate, în general, la ora 9.00. Preşedintele Klaus Iohannis a participat la deschiderea anului şcolar la un colegiu din Alba Iulia, în timp ce ministrul Educaţiei, Valentin Popa, a mers în judeţul Harghita.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co