Stiri

Carnea de miel, putina si scumpa

Sărbătorile vin devreme anul acesta, așa că mieii vânduţi de Paşte sunt mici şi puţini. Astfel, preţul de vânzare va fi mult mai mare faţă de anul trecut. Un kilogram de carne de miel se vinde cu 30 de lei, în condiţiile în care anul trecut se vindea cu 20. Procesul de fătare nici nu s-a încheiat, spun crescătorii. Pentru că iarna aceasta a fost lungă, cheltuielile legate de asigurarea hranei au fost mult mai mari, iar ciobanii se tem că nu-și vor recupera banii din vânzări, mai ales că prețurile variază mult în preajma Paștelui.

Un kilogram de miel costă în pieţe între 25 şi 30 de lei, în timp ce pe Facebook este mai ieftin, 23 de lei. Unii producători vând mieii de Paşte pe grupuri din rețeaua de socializare şi încearcă să atragă clienţii precizând că animalele au fost crescute “sănătos”, iar carnea este “delicioasă”. În supermaket se găsește și la 20 de lei. Mielul ”în viu” se vinde cu aproximativ 13 – 15 lei kilogramul.

Prețul diferă și în funcție de regiunea geografică. Carnea de miel se vinde în pieţele din Timişoara cu preţuri cuprinse între 25 şi 28 de lei pe kilogram, mai scump decât anul trecut.
În Cluj, kilogramul de carne de miel se vinde la preţuri între 25 şi 28 de lei, în carcasă. Iar în Gorj prețurile sunt cuprinse între 25 şi 30 de lei, în carcasă, mai scump faţă de anul trecut când preţurile erau cuprinse între 20 şi 22 de lei.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co