Stiri

ONU propune educatie sexuala in gradinite

Educația sexuală trebuie făcută de la o vârstă cât mai fragedă, crede Organizația Națiunilor Unite. Aceasta a emis un document prin care ar putea introduce educația sexuală încă din grădiniță. Inițiativa, care se referă la informarea copiilor încă de la o vârsta fragedă despre avort, homosexualitate, diferențele de gen  și contracepție, are și oponenți.

„Ghidul Tehnic Internațional pentru Educația Sexuală este o abordare radicală, grafică a educației sexuale, care promovează în rândul copiilor, de la cea mai mică vârstă, promiscuitatea, avortul și diverse practici și identități sexuale. Este un atac total asupra sănătății și inocenței copiilor din întreaga lume, venit din partea uneia dintre cele mai puternice instituții”, spune președintele Family Watch, Sharon Slater.

Subiectul este unul sensibil în România, chiar și în ceea ce privește educația sexuală pentru copiii de vârste mai mari. Biserica Ortodoxă Română consideră că introducerea acestui subiect în școli este un proiectul de propagandă și că este o crimă morală la adresa inocenței copiilor.

„Există deja presiuni indiscutabile pe care le fac anumite ONG-uri la Ministerul Educaţiei pentru introducerea unei materii numită «Educaţie Sexuală», nu «Educaţie pentru Sănătatea Adolescentului». Aceasta e o problemă pentru Biserică. Noi pledăm pentru ce este firesc şi normal“, a declarat recent purtătorul de cuvânt al BOR, Vasile Bănescu.

România este în topul țărilor din Europa cu procentul cel mai mare de copii născuți de mame cu vârsta sub 20 de ani.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co